Vai ir pienācis laiks pārskatīt augstskolas nozīmi?

Foto: Oļesja Garjutkina/DALL-E

“Cik daudz no augstskolā iegūtajām zināšanām noderējušas reālajā dzīvē? Laikam kādi 30%.” Šādu skarbu viedokli pauž kāda Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) absolvente. Šis stāsts nav retums. Arī darba devēji arvien biežāk norāda, ka jaunie speciālisti nav gatavi darba tirgum, nereti paši gatavi apmācīt ātrāk un par zemāku cenu. Bez tam internetā ir pieejami tūkstošiem visdažādāko bezmaksas kursu par jebkuru tēmu. Universitātes šķietami apzina problēmas un cenšas tās risināt, bet cik veiksmīgi? Varbūt ir pienācis laiks pārskatīt augstskolas nozīmi sabiedrībā? TVNET+ nolēma sameklēt atbildi uz šo jautājumu.

Elizabete pabeidza žurnālistikas programmu 2023. gadā. Pašlaik viņa strādā Ogres novada pašvaldībā par sabiedrisko attiecību speciālisti.

No kursiem, kas noderēja karjerā, viņa uzreiz izceļ "Ziņu žurnālistiku". "Es to labi atceros, jo bija ļoti interesants kurss, kuru pasniedza viena LETAs žurnāliste. Mums bija uzdevums uzrakstīt ziņu par cilvēku tirdzniecību. Mēs piedalījāmies Zoom konferencē ar policiju, centru "Marta", kas palīdz cietušajiem, un citām institūcijām, kuras sniedza informāciju par cilvēku tirdzniecības gadījumiem un to risinājumiem. Šis kurss iemācīja, kā veidot ziņu rakstu, kā vākt un apkopot avotus, kā rakstīt virsrakstus, līdus un strukturēt tekstu."

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu