Noskaties Hipsterīgākā iela Eiropā – vai Miera iela ir modernākā Rīgā?

Foto: Ekrānuzņēmums no "Zebras" video.

Aptuveni pirms 10 gadiem Miera iela Rīgā tika nodēvēta par hipsterīgāko un progresīvāko ielu visā Eiropā, kur tūlīt iestāsies laime, visi brauks ar velosipēdiem, un bija pat uz vietas veidotas arhitektu vīzijas par šīs vietas nākotni. Raidījums "Zebra" devās pārliecināties, vai kaut kas no tā ir piepildījies.

Pirmais secinājums ir visai skaudrs - šo 10 gadu laikā vizuāli mainījies nav praktiski nekas. Neraugoties uz nosaukumu, Miera ielas iedzīvotājiem no miera īsti nav ne miņas.

Autovadītāji un pat sabiedriskais transports pa vēsturisko bruģi traucas visai lielā ātrumā, radot gan troksni, gan putekļus, gan arī potenciāli bīstamas situācijas. Tāpat pa šaurajiem trotuāriem joņo arī elektroskūteri, un vietējiem iedzīvotājiem, iznākot no savas dzīvesvietas, vienmēr ir jāpārliecinās, vai tūlīt kāds neuzbrauks virsū.

Pirms desmit gadiem iedzīvotājiem, kuri pārcēlās uz šo vietu, bija vīzija par mierīgu ģimenes ligzdiņas uzvīšanu Rīgas centrā ielā, kas čum un mudž no kafejnīcām un kur ir manāma jauka kopienas sajūta. Taču tā arī nekas nav piepildījies.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu