Pirmais solis ceļā uz dziļākām attiecībām: Intimitātes IQ konference pirmo reizi Rīgā! (1)

Nākamā gada 22. februārī Rīgā, “Splendid Palace” kinoteātrī pirmo reizi notiks konference “Intimitātes IQ”. Konference piedāvās padziļinātu ieskatu intimitātes un personiskās izaugsmes aspektos, pulcējot vadošos psiholoģijas, attiecību un seksuālās veselības ekspertus un interesentus. Pasākumu organizē Baltijas Seksuālās un reproduktīvās veselības centrs sadarbībā ar atbalstītājiem.

Konferencē būs vairāk nekā 12 lektoru prezentācijas, kā arī interaktīvas darbnīcas un paneļdiskusijas. Konferences temati ir iedalīti trīs kategorijās: veselība, attiecības un seksualitāte. Tie aptvers visu no intimitātes zinātnes un personiskajām robežām līdz pievilcības psiholoģijai, intīmajai veselībai un veidiem, kā ilgtermiņā uzturēt veselīgas attiecības.

Pasākuma organizētāju veiktā aptaujā, kurā piedalījās 220 sieviešu ilgtermiņa attiecībās, secināts, ka sievietes Latvijā savu seksuālo dzīvi novērtē starp “gandrīz labi” un “labi” - vidējais vērtējums desmit ballu skalā ir 6,9. Aptaujas rezultātos parādās, ka 47% sieviešu vēlētos biežāku seksu ar partneri, savukārt 66% aptaujāto šķiet, ka vairāk seksa vēlētos arī partneris.

Tomēr no atbildēm redzams, ka ievērojama daļa aptaujāto jūtas neērti, atklāti runājot par šo tēmu, un šaubās par to, kā izpaust savas vēlmes. Daudzas sievietes par izaicinājumu uzskata arī seksuālo labsajūtu un orgasma sasniegšanu. Viens no konferences “Intimitātes IQ” mērķiem ir iedrošināt sievietes aktīvāk un apzinātāk izpaust savu seksualitāti attiecībās, kā arī informēt par seksualitātes psiholoģiskajiem un fiziskajiem aspektiem.

Konferences organizatore, Baltijas Seksuālās un reproduktīvās veselības centra valdes locekle Dace Minikoviča komentē: “Seksuālā labsajūta, veselība un attiecību kvalitāte ir viens no būtiskākajiem dzīves stūrakmeņiem, kas tieši ietekmē mūsu emocionālo un psihisko labsajūtu. Mūsdienās daudzi cilvēki saskaras ar nopietniem izaicinājumiem savās attiecībās. Konference “Intimitātes IQ” var palīdzēt ne tikai dziļāk izprast emocionālās, psiholoģiskās un fiziskās tuvības nozīmi, bet arī uzlabot saikni starp partneriem.”

Kā viens no lektoriem konferencē uzstāsies seksualitātes koučs Natalja Sorokina ar lekciju par rotaļāšanos attiecībās un seksā. Viņa min, ka īsta pārveide attiecībās sākas ar nevardarbīgu komunikāciju, kur pat mazas, apzinātas izmaiņas, piemēram, intimitātes prioritizēšana līdzās ikdienas pienākumiem, var veicināt dziļas saiknes veidošanos. “Palēninot tempu, esot klātesošiem un pielāgojoties viens otra ritmam, mēs atveram durvis dziļākai tuvībai – prasmēm, kas attīstās caur ķermenisko darbu un kopīgo pieredzi.”

Papildus diskusijām un prezentācijām būs iespējams piedalīties arī pasākuma atbalstītāja “SexyStyle” meistarklasēs ar uzbudinājuma tipu, seksualitātes arhetipu un pieaugušo rotaļlietu tematiku.

Konferences galvenie atbalstītāji: MYLOME, SexyStyle, Medicīnas centrs ARS, Rīgas Stradiņa universitāte un citi.

Neatkarīgi no tā, vai vēlaties uzlabot savas attiecības, veicināt savu izaugsmi vai vienkārši gūt dziļāku izpratni par cilvēku savstarpējām saiknēm, konference “Intimitātes IQ” piedāvā bagātīgu zināšanu klāstu siltā un iekļaujošā vidē. Pievienojieties mums 22. februārī! Biļetes uz konferenci iespējams iegādāties platformā Fienta.

Baltijas Seksuālās un reproduktīvās veselības centrs ir organizācija ar misiju veicināt izpratni un zināšanas par seksuālo un reproduktīvo veselību Latvijā. Ar pārliecību, ka ikvienam ir tiesības uz drošu, veselīgu un piepildītu dzīvi, BSRVC mērķis ir strādāt, lai uzlabotu sabiedrības veselību, veicinātu izglītību un atbalstītu neaizsargātas grupas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu