Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rīga plānots izbūvēt vismaz 20 jaunas gājēju pārejas

Gājēju pāreja pie Spīķeru kvartāla Maskavas ielā.
Gājēju pāreja pie Spīķeru kvartāla Maskavas ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Gājēju drošības uzlabošanas nolūkos Rīgā šogad izbūvētas piecas jaunas gājēju pārejas un uzlabota viena esošā, bet nākamā gada plānos ir vismaz 20 jaunu pāreju būvniecība, informēja Rīgas pašvaldībā.

Jaunās pārejas izbūvētas piecās Rīgas apkaimēs - Avotu, Āgenskalna, Juglas, Mežciema un Ziepniekkalna apkaimē.

Gājēju pārejās izbūvēts atbilstošs apgaismojums un šķērsojumu vietās veikta vides pieejamības uzlabošana, kā arī satiksmes organizācijas līdzekļu nomaiņa.

Pārejas izbūvētas Kristapa ielā pie Alīses ielas, Ozolciema ielā pie sabiedriskā transporta pieturvietas "Ozolciema iela", Murjāņu ielā pie Veldres ielas, Valmieras ielā pie Lienes ielas un Malienas ielā pie Celmu ielas, kā arī ierīkots papildu apgaismojums gājēju pārejai Graudu ielā pie Ķekavas ielas. Kopumā šie būvdarbi izmaksājuši 249 000 eiro bez pievienotā vērtības nodokļa.

Savukārt nākamā gada plānos ir aptuveni 20 jaunu gājēju izbūve vai esošo objektu uzlabošana vai pārbūve. Plānots, ka jaunas pārejas tiks izbūvētas Duntes ielā 8, Eksporta, Muitas ielas un 11.novembra krastmalas krustojumā, Ģimnastikas, Vaiņodes un Tadaiķu ielas krustojumā, Melnsila ielā 21, Pērnavas un Vārnu ielas krustojumā, Dzelzavas un Kaivas ielas krustojumā, Biķernieku un Burtnieku ielas krustojumā, Lāčplēša ielā pie Rūsiņa ielas, Lāčplēša ielā pie Abrenes ielas, Gustava Zemgala gatvē pie Vairoga ielas, Juglas ielā starp Ūdeļu un Biķernieku ielu un citur.

Jau uzsākti projektēšanas darbi arī 16 jauniem luksoforu objektiem un 11 esošo gājēju pāreju uzlabošanai, paredzot atbilstošu apgaismojumu.

Jaunu gājēju pāreju izbūvēšana tiek prioritizēta, ņemot vērā satiksmes intensitāti, gājēju intensitāti, apgaismojuma esamību, šķērsojamo joslu skaitu, tuvumā esošas izglītības iestādes, sabiedriskā transporta pieturvietas, slimnīcas, iedzīvotāju ieteikumus, pilsētvides attīstības plānus un citus faktorus, norāda pašvaldībā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu