Kopš 2022. gada beigām miljardieris, kompāniju X, “Tesla” un “SpaceX” vadītājs Īlons Masks regulāri sazinās ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu. Sarunās Masks un Putins apspriež kā ģeopolitiku, tā arī biznesu un personiska rakstura tēmas, vēsta “The Wall Street Journal” (WSJ), atsaucoties uz esošajiem un bijušajiem ierēdņiem ASV, Eiropā un Krievijā.

Jāatgādina, ka sākoties karam Ukrainā, Masks šķietami bija Ukrainas pusē. Zīmīga bija Maska komunikācija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski 2022. gada martā, kad Zelenskis pateicās Maskam par “Starlink” pakalpojumiem, kas palīdz Ukrainas spēkiem aizstāvēt savu zemi, kā arī – Zelenskis ielūdza Masku apciemot Ukrainu, kad karš beigsies.

Tomēr jau nepilnu gadu vēlāk Masks savas domas pilnībā mainīja un savā sociālajā tīklā X sāka atklāti ņirgāties par Ukrainas prezidentu un valdību, kuri lūdza ASV militāro palīdzību cīņā pret agresoru. Galu galā, Masks sāka atkārtot Kremlim izdevīgus naratīvus paziņojot, ka Ukrainai ir jāatdod savas zemes Krievijai, tādējādi pasargājot pasauli no jauna kara.