Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Bloomberg: NATO gatavo divus atbildes variantus Ziemeļkorejas karavīru nosūtīšanai uz Krieviju (2)

Foto: AP/Scanpix

Aģentūra Bloomberg vēsta, ka Ziemeļatlantijas alianses valstu atbildes reakcija uz Ziemeļkorejas karavīru nosūtīšanu uz Krieviju, lai piedalītos karā pret Ukrainu, ir ierobežota, taču tā var ietvert vismaz divas iespējas. To skaitā ir lielāks atbalsts Ukrainai un partnerattiecību attīstīšana Indijas – Klusā okeāna reģionā.

Saskaņā ar publikāciju Dienvidkoreja pirmdien Ziemeļatlantijas padomes sanāksmē NATO amatpersonām iesniegs daļu izlūkdatu par Ziemeļkorejas armijas izvietošanu Krievijas Federācijā, pavēstīja divi ar šo jautājumu iepazinušies cilvēki.

“NATO iespējamās atbildes reakcijas ir ierobežotas, bet tās varētu ietvert lielāku atbalstu Ukrainai un partnerattiecību veidošanu Indijas – Klusā okeāna reģionā,” norādīja avoti.

Saskaņā ar Dienvidkorejas dokumentiem paredzams, ka Ziemeļkorejas karavīrus nosūtīs uz fronti pēc aptuveni mēnesi ilgas apmācības militārajos objektos Vladivostokā, Usurijskā, Habarovskā un Blagoveščenskā.

Saskaņā ar Dienvidkorejas izlūkošanas datiem Kremlis plāno nodrošināt ziemeļkorejiešus ar ieročiem un kaujas uniformām, kā arī viltotām personas apliecībām, lai viņi izskatītos pēc Krievijas austrumu daļas iedzīvotājiem.

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins trešdien paziņoja, ka Ziemeļkorejas karaspēks jau atrodas Krievijā. Baltais nams paziņoja, ka Krievijā pašlaik tiek apmācīti aptuveni 3000 karavīru.

Nīderlandes aizsardzības ministrs Rubens Brekelmanss atzina, ka Rietumvalstīm būs grūti nākt klajā ar pasākumiem pret Ziemeļkoreju, jo pret šo valsti jau ir noteiktas gandrīz visas iespējamās sankcijas.

Iepriekšējā dienā Eiropas Savienība paziņoja, ka tā šajā jautājumā koordinēs savu rīcību ar starptautiskajiem partneriem, jo īpaši attiecībā uz Ziemeļkorejas darbībām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu