Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Virkne Vācijas federālo zemju aicina vēl vairāk pastiprināt migrācijas kontroli

Foto: Schutterstock.com

Vācijā patvēruma meklētāju skaits joprojām ir pārāk liels, pēc sanāksmes Leipcigā paziņojumā apliecināja 16 federālo zemju premjerministri, aicinot vēl vairāk pastiprināt migrācijas kontroli.

Tiesa, premjeri arī atzina - pasākumi, kas patlaban jau tiek veikti, lai labāk kontrolētu migrāciju, sāk dot rezultātus.

Kontrole uz robežām ir jāturpina, un tā ir lielā mērā sekmējusi nelegālo ieceļotāju skaita samazināšanos, teikts paziņojumā.

Vēl viens būtisks punkts ir tā sauktās Dublinas regulas atjaunošana. Tā paredz, ka patvēruma meklētāji ir jānogādā tajā ES valstī, kurā viņi ieradušies sākotnēji.

Pavalstu vadītāji pieprasīja, lai turpmāk atbildība par to vairs nebūtu jāuzņemas federālajām zemēm, bet gan centralizēti federālajai valdībai.

Turklāt pavalstis plāno atsākt diskusiju ar federālo valdību par deportācijām uz tranzīta valstīm vai valstīm, kas nav ES dalībvalstis.

Federālā valdība tika aicināta nākamajā premjerministru kopīgajā konferencē decembrī ziņot par pašreizējo situāciju un iepazīstināt ar konkrētiem modeļiem.

Pavalstis arī aicināja federālo valdību ierobežot tiesības uz ģimenes atkalapvienošanos, attiecinot tās tikai uz gadījumiem, kad situācija ir smaga.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu