Nīderlande jau novembrī plāno atjaunot robežkontroli

Nīderlandes premjerministrs Diks Shofs
Nīderlandes premjerministrs Diks Shofs Foto: AFP / Scanpix

Nīderlande īstenos jaunus stingrus pasākums patvēruma politikas jomā, cita starpā arī ieviešot robežkontroli un atsevišķas Sīrijas daļas pasludinot par drošām zonām, piektdien pavēstīja valdība.

Pēc četru partiju koalīcijas vairāku dienu intensīvām sarunām premjerministrs Diks Shofs preses konferencē izklāstīja kabineta plānus.

Pastiprinātie pasākumi, līdzīgi kā Vācijā, ietver robežkontroli, beztermiņa uzturēšanās atļauju atcelšanu bēgļiem un pašreizējās piecu gadu bēgļu uzturēšanās atļauju termiņu samazināšanu līdz trim gadiem.

"Mūsu sarunas beidzot ir noslēgušās ar ļoti stabilu rezultātu," iknedēļas uzrunā žurnālistiem sacīja Shofs.

"Šodien mums ir visaptverošs pasākumu kopums, lai ātrāk īstenotu mūsu patvēruma politiku un padarītu to stingrāku un racionālāku," norādīja premjers.

Valdības politika attiecībā uz Sīriju tiks padarīta "ievērojami stingrāka", un šogad Sīrijas daļas tiks pasludinātas par "drošām", viņš piebilda.

Patvēruma meklētājus no drošajiem Sīrijas apgabaliem varēs nosūtīt atpakaļ, bet attiecībā uz tiem, kam ir Nīderlandes uzturēšanās atļauja, tiks apsvētas atgriešanās iespējas.

Piektdienas paziņojums par jaunajiem plāniem atbilst Eiropas Savienības līderu pagājušajā nedēļā paustajam vispārējam aicinājumam steidzami pieņemt jaunus tiesību aktus, lai palielinātu migrantu atgriešanās apjomus un to paātrinātu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu