Avoti: Krievija mēģina graut uzticību ASV prezidenta vēlēšanu integritātei un kurināt nesaskaņas amerikāņu vidū (6)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: CARLOS RAMIREZ/EPA

ASV amatpersonas paziņojušas, ka Krievijas pārstāvji ir saistīti ar viltus video, kurā redzams, kā Pensilvānijas štatā tiek iznīcinātas pa pastu iesūtītas vēlēšanu zīmes par labu republikāņu kandidātam Donaldam Trampam.

Videoklipā, kas skatīts miljoniem reižu tādās platformās kā "X", redzams vīrietis, kurš šķiro pa pastu iesūtītās vēlēšanu zīmes no štata Baksa apgabala un saplēš tās, kas nodotas par Trampu.

Ceturtdien Baksa apgabala vēlēšanu pārvalde paziņoja, ka video ir viltots, norādot, ka ierakstā redzamā aploksne un citi materiāli acīmredzami nav autentiski.

Piektdien kopīgā paziņojumā Nacionālās izlūkošanas direktora birojs (ODNI), Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūra paziņoja, ka video ir daļa no Krievijas dezinformācijas operācijas.

"Krievijas aģenti izgatavoja un izplatīja nesenu video, kurā nepatiesi attēlota persona, kas Pensilvānijā saplēš balsošanas biļetenus," teikts paziņojumā.

"Šī Krievijas darbība ir daļa no Maskavas plašākiem centieniem radīt nepamatotus jautājumus par ASV vēlēšanu godīgumu un kurināt nesaskaņas amerikāņu vidū," piebilsts paziņojumā.

Paziņojumā teikts, ka Krievija, domājams, radīs un izplatīs vēl vairāk šāda satura, mēģinot graut uzticību 5.novembra vēlēšanu integritātei.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu