Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Valsts policijas priekšnieks: "Nevzļingeitas" sakarā sazinājamies ar Navaļnija fondu, bet atbildi nesaņēmam

Valsts Policijas priekšnieks Armands Ruks TVNET+ raidījumam “Pulss” "Nevzļingeitas" sakarā atzīst, ka izmeklēšana tika sākta nekavējoties. Vienlaikus viņš atzīmē, ka skandālu apvija baumas par korupciju policijā, kas kaitē uzticībai. Pie tam, likumsargi mēģināja sadarboties ar Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fondu, lai iegūtu papildinformāciju, taču pagaidām bez rezultātiem.

Ruks intervijā pauda vilšanos par to, ka "Nevzļingeitas" rezultātā sāka izplatīties baumas par korupciju tiesībsargājošās iestādēs, vēl pirms bija pabeigta pārbaude. Tas ievērojami ietekmē sabiedrības uzticību policijai. Reputācija ir būtisks nosacījums veiksmīgai darbībai, īpaši situācijās, kas prasa izmeklēšanas caurspīdīgumu un sadarbību ar starptautiskiem partneriem.

Turklāt Policija pēc informācijas saņemšanas par iespējamo viltoto dokumentu izmantošanu uzreiz uzsāka izmeklēšanu. "Kriminālprocesa obligātums nozīmē, ka mums nav izvēles – tiklīdz rodas pamats, process tiek uzsākts," skaidro Ruks.

Viņš arī norāda, ka likumsargi aktīvi centās iegūt papildinformāciju, sazinoties ar Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fondu (KAF), taču līdz šim nav izdevies saņemt atbildi. Šī situācija ir sarežģījusi lietas gaitu, bet VP priekšnieks uzsvēra, ka viņa vadītā iestāde paliek atvērta. "Mēs esam gatavi sadarboties, bet neesam saņēmuši neko jaunu," teica Ruks, norādot uz centieniem atrisināt šo lietu godprātīgi un pārredzami.

Vienlaikus viņš pievērsās policijas darbības augstajiem standartiem, īpaši jautājumos, kas saistīti ar iekšējās drošības stiprināšanu un korupcijas novēršanu. Ruks skaidro, ka, pateicoties ciešai sadarbībai ar Iekšējās drošības biroju un starptautiskiem partneriem, Latvijas tiesībsargājošās iestādes ir izveidojušas spēcīgu aizsargmehānismu pret iespējamu kukuļošanu un ļaunprātīgu varas izmantošanu. Viņš pauda cerību, ka sabiedrība novērtēs, cik sarežģītos apstākļos notiek šādu un līdzīgo gadījumu izmeklēšana.

​Šis ir raidījuma fragments. Pilnais ieraksts pieejams TVNET+ abonentiem!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu