Sociāldemokrātu līdere Blinkevičūte atsakās apstiprināt gatavību kļūt par Lietuvas premjeri

Vilija Blinkevičūte
Vilija Blinkevičūte Foto: AP/Scanpix

Lietuvas Seima vēlēšanās uzvarējušās Sociāldemokrātu partijas līdere Vilija Blinkevičūte svētdienas vakarā izvairīgi atbildēja uz jautājumu, vai viņa kļūs par jaunās valdības premjerministri.

"Es varu visas Lietuvas priekšā pateikt, ka es kā Sociāldemokrātu partijas līdere uzņemos visu atbildību un kopā ar prezidentu izveidošu valdošo vairākumu," žurnālistiem paziņoja Blinkevičūte, kas ir Eiropas Parlamenta deputāte.

Viņa tomēr izvairījās atbildēt uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka viņa pieņems premjerministra amatu.

"Kad mēs izveidosim valdību, kad es redzēšu, kādi ir lēmumi, tad arī tiks pieņemts lēmums," sacīja sociāldemokrātu līdere.

"Es neizvairos sacīt, ka mēs apspriedīsim šīs lietas mūsu partijā, apsvērsim visus "par" un ''pret"', palūkosimies, kāds ir vairākums un kāds ir tā sastāvs, un tad būs lēmumi," piebilda Blinkevičūte.

Blinkevičūte augusta beigās apstiprināja, ka uzvaras gadījumā viņa kļūs par premjeri, lai gan pirms tam vairākus mēnešus izvairījās atbildēt uz jautājumu, vai viņa ieņems šo amatu un vai vadīs Sociāldemokrātu partijas sarakstu Seima vēlēšanās.

Saskaņā ar provizoriskiem rezultātiem Lietuvas Seima vēlēšanu abās kārtās sociāldemokrāti ir ieguvuši 50 deputātu mandātus un nodomājuši vienoties par koalīciju ar centriski kreiso Demokrātisko partiju "Lietuvas vārdā". Blinkevičūte ir paziņojusi, ka gribētu koalīcijā arī centriski kreiso Zemnieku un zaļo savienību.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu