Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Stradiņa slimnīca šonedēļ rīko katastrofu medicīnas un civilās aizsardzības mācības

Foto: Evija Trifanova/LETA

No šodienas līdz 31.oktobrim, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) notiks katastrofu medicīnas un civilās aizsardzības praktiskās mācības sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), informēja slimnīcā.

Mācības paredzētas slimnīcas personāla sagatavošanai pareizai rīcībai dažādās ārkārtas situācijās, tostarp gulošo pacientu evakuēšanai no apdraudētajām zonām.

Katru apmācības dienu no plkst.10 līdz 13 slimnīcas teritorijā strādās VUGD tehnika ar pacēlāju, būs redzami slimnīcas darbinieki speciālos aizsargtērpos, kā arī tiks izspēlētas dažādas situācijas ar cietušajiem, kurus tēlos pieaicināti cilvēki.

Mācību laikā tiks iedarbināta trauksmes sirēna un balss izziņošanas sistēma, simulējot evakuācijas paziņojumus. Tāpat vietām slimnīcas rezerves kāpņu telpās notiks dūmu palaišana piedūmojuma imitēšanai ar veselībai nekaitīgiem mākslīgajiem dūmiem. Līdztekus atsevišķās telpās īslaicīgi būs atslēgta piekļuves kontroles sistēma.

PSKUS norāda, ka visi lifti darbosies ierastajā režīmā un mācību norise neietekmēs slimnīcas darbības nepārtrauktību, kā arī evakuēties mācību laikā nebūs nepieciešams.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu