Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Kultūras ministre piedāvājusi Jurim Dambim kļūt par viņas padomnieku

Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītājs Juris Dambis.
Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītājs Juris Dambis. Foto: Zane Bitere / LETA

Kultūras ministre Agnese Lāce (P) ir aicinājusi Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītāju Juri Dambi, kurš novembra sākumā atstās amatu, kļūt par viņas ārštata padomnieku, informēja Kultūras ministrijā (KM).

Lāce ir vairākkārt tikusies ar Dambi pēc pārvaldes darbinieku publiski izteiktajām bažām par nākamajam pārvaldes vadītājam izvirzītajām prasībām. NKMP darbinieki uzskata, ka tās ir pārāk zemas, un pauduši nožēlu, ka ne KM, ne Valsts kanceleja ar kolektīvu nav komunicējusi par gaidāmām pārmaiņām.

Lāce norāda, ka nesenākajā tikšanās laikā ar Dambi pārrunāts, ka uz laiku, kamēr atlases procesā tiek izvēlēts jaunais pārvaldes vadītājs, iestādes vadību uzņemsies NKMP Arhitektūras un mākslas daļas vadītāja Anna Ancāne.

Ministre arī uzsvērusi, ka NKMP ir plašs ekspertu loks, kas jaunā vadītāja atlases procesa gaitā ir spējīgi nodrošināt iestādes vadību un darbības nepārtrauktību.

Runājot par jautājumiem, kas saistīti ar Rīgas vēsturiskā centra apbūvi, KM arī paudusi skaidru nostāju, ka nav nepieciešamas izmaiņas Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā.

Jau ziņots, ka Valsts kanceleja ir izsludinājusi konkursu uz NKMP vadītāja amatu. Ar Dambi pēc viņa pilnvaru termiņa baigām darba attiecības vairs netiks turpinātas, līdz ar to viņa pēdējā darbdiena būs 8.novembris.

KM skaidroja, ka NKMP vadītāja amats ir ierēdņa amats. Dambis ir sasniedzis pensijas vecumu, neskatoties uz to divas reizes amata pilnvaru termiņš viņam tika pagarināts. Tuvojoties amata pilnvaru termiņa noslēgumam novembrī, KM ieskatā ir pareizi sludināt atklātu konkursu uz šo amatu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu