Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

KNAB redzeslokā nonācis Valmieras novada pašvaldības piedāvājums doties ekskursijās kopā ar mēru Baiku (2)

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.
Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Foto: Paula Čurkste/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pievērsis uzmanību Valmieras novada pašvaldības piedāvājumam neilgi pirms pašvaldību vēlēšanām doties ekskursijās kopā ar mēru Jāni Baiku ("Valmierai un Vidzemei"), tomēr pārbaudi varēšot sākt, vien pasākumam turpinoties arī oficiālajā priekšvēlēšanu periodā, kas vēl nav sācies.

KNAB ieskatā, aprakstītā situācija pirmšķietami varētu liecināt par iespējamu potenciālā deputāta kandidāta individuālās priekšvēlēšanu kampaņas sākumu. Taču esot jāņem vērā, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktās normas par administratīvo resursu izmantošanu ir attiecināmas tikai uz priekšvēlēšanu aģitācijas periodu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Birojs ir pievērsis uzmanību plānotajai aktivitātei un turpinās sekot tai līdzi. Ja šāda aktivitāte turpināsies priekšvēlēšanu aģitācijas periodā, KNAB būs tiesīgs sākt padziļinātu pārbaudi.

Nākamās pašvaldību vēlēšanas gaidāmas 2025.gada jūnija sākumā. Priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms šīm vēlēšanām sāksies 8.februārī un ilgs līdz vēlēšanu dienai.

Jau ziņots, ka nedaudz vairāk kā pusgad pirms pašvaldību vēlēšanām Valmieras novada pašvaldība atjaunojusi ekskursijas kopā ar mēru Baiku. Pašvaldības ieskatā, autobusa ekskursija, kur gida lomā iejūtas pašvaldības domes priekšsēdētājs, esot "viens no iecienītākajiem, atraktīvākajiem un praktiskākajiem veidiem, kā iedzīvotājiem iepazīties ar pašvaldības paveiktajiem un plānotajiem infrastruktūras darbiem". Viena šāda ekskursija ar autobusu pa Valmieru notiks 9.novembrī.

Uz jautājumu, vai šāda ekskursija ar domes priekšsēdētāju nav priekšvēlēšanu pasākums, kurā tiek izmantoti pašvaldības administratīvie resursi, pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece atbildēja, ka autobusa ekskursija ir tikai viens no veidiem, kā pašvaldībai informēt iedzīvotājus par paveikto un plānoto. Notiekot arī tikšanās ar iedzīvotājiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu