Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Video Suns vairs neesot vajadzīgs: Pierīgas mežā uzieta likteņa varā pamestā Triksija

Suns vairs neesot vajadzīgs: Pierīgas mežā uzieta likteņa varā pamestā Triksija
Suns vairs neesot vajadzīgs: Pierīgas mežā uzieta likteņa varā pamestā Triksija Foto: Ekrānuzņēmums no televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Bez tabu" sižeta

Oktobrī kāda rīdziniece agrā rīta stundā devusies pastaigā ar savu suni gar mežu, kas atrodas aiz lielveikala "IKEA" Ropažu novadā. Pastaigas laikā viņa uzgājusi pie koka staba piesietu un likteņa varā pamestu suni. Vēlāk noskaidrojās, ka pamesta divus gadus veca kucīte Triksija, bet saimniekam dzīvnieks vairs neesot vajadzīgs, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez tabu".

"Viņš bija tik priecīgs ieraudzīt mani, cilvēku, cerēja, ka saimnieks nāk pakaļ, bet es sapratu, ka neviens viņam pakaļ nenāk. Man bija asaras acīs par to veidu, kā atbrīvojas no dzīvnieka. Manuprāt, pie mums pārāk maigi soda cilvēkus, kuri cietsirdīgi izturas pret dzīvniekiem," stāsta sieviete, kas atrada Triksiju.

Kad viņa saprata, ka suns mežā atstāts kā nevajadzīgs atkritums, sieviete sazinājās ar Ropažu novada pašvaldības policiju. Pēc kāda laika ieradās policisti, kuri vēlējās nogādāt suni patversmē, bet, atsprādzējot no pavadas, pārbijies dzīvnieks izspruka no policistiem un aizmuka.

Turpmāko notikumu gaitu var raksturot kā labsirdīgu cilvēku komandas darbu. Apkaimes iedzīvotāji un dzīvnieku patversmes pārstāvji cits citu informēja, kur klaiņo sunītis. Visbeidzot viņu izdevās notvert un izglābt.

Izglābtais dzīvnieks šobrīd uzturas dzīvnieku patversmē "Ulubele". Informācija mikročipā vēsta, ka pamesta divus gadus veca kucīte Triksija.

Izpētot visu par un ap suni, atklājies, kurš ir saimnieks. Sazinoties ar viņu, patversmes pārstāvjiem šī persona esot sacījusi, ka pirms kāda laika nodevusi suni cita cilvēka rokās, bet viņš nav iegrāmatojis sevi kā suņa īpašnieku, un tieši šī persona piesējusi mežā suni, sacīja "Ulubelē".

Patversmes pārstāvjiem esot izdevies sazināties arī ar šo personu, kura esot sacījusi, ka tai dzīvnieks nav vajadzīgs, vēsta "Bez tabu".

Šobrīd Triksija gaida jaunu, gādīgu saimnieku dzīvnieku patversmē. Varbūt tas esi tieši tu?

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Bez tabu" sižetā! 

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu