/nginx/o/2025/04/25/16797907t1hd84b.jpg)
“Kā var mēnesī strādāt ar gandrīz 100 000 eiro apgrozījumu tā, ka mēneša beigās pāri nekas nepaliek un vēl pašam ir jāpiemaksā? Vai tas nozīmē, ka “Lauvas nams” nemāk taisīt biznesu? Viņiem ir 30 gadu pieredze, viņi to prot ļoti labi! Vienkārši matemātika “neiet” kopā,” spriež “Festimo grupas”, kurā ietilpst arī kafejnīcas “Ezītis miglā”, līdzīpašnieks, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes loceklis Ernando Gamarra.
Pašreizējo situāciju ēdināšanas nozarē komentē arī asociācijas prezidents Andris Kalniņš un akciju sabiedrības “Lido” valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.
SKDS aptauja liecina, ka vidējais pusdienu rēķins ir pieaudzis un sasniedzis 10.21 eiro, bet regularitāte, cik bieži cilvēki apmeklē sabiedriskās ēdināšanas vietas, ir samazinājusies. 2016. gadā bija vislielākais sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu skaits – 3147. Kopš tā laika tas ir pakāpeniski samazinājies, un 2023. gadā tie bija vien 2862 uzņēmumi.