Iesūti ziņu!

Ja pacels cenas, pusdienotāji vairs neatgriezīsies

Raksta foto
Foto: Shutterstock

Vai var gadā apgrozīt miljonu, kas sabiedriskās ēdināšanas nozarē ir labs rādītājs, un strādāt ar zaudējumiem? Tāda situācija ir iespējama, jo šis nav augstas rentabilitātes bizness - pirktspēja ir salīdzinoši zema un netiek līdzi izmaksu pieaugumam, turklāt nozarē ir liela ēnu ekonomikas daļa, spriež jomas eksperti.

“Kā var mēnesī strādāt ar gandrīz 100 000 eiro apgrozījumu tā, ka mēneša beigās pāri nekas nepaliek un vēl pašam ir jāpiemaksā? Vai tas nozīmē, ka “Lauvas nams” nemāk taisīt biznesu? Viņiem ir 30 gadu pieredze, viņi to prot ļoti labi! Vienkārši matemātika “neiet” kopā,” spriež “Festimo grupas”, kurā ietilpst arī kafejnīcas “Ezītis miglā”, līdzīpašnieks, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes loceklis Ernando Gamarra. Pašreizējo situāciju ēdināšanas nozarē komentē arī asociācijas prezidents Andris Kalniņš un akciju sabiedrības “Lido” valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Komentāri
Svarīgākais
Uz augšu