Ēriks Zeps gatavo svētkiem: zaļo zirnīšu uzkoda, vista ar kukurūzu un dārzeņu - kausētā siera zupa

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Sadarbībā ar “Bonduelle” piedāvājam jaunu rubriku “Gatavosim ar stāstu”, kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī uzzināt jaunas un gardas receptes jūsu Ziemassvētku galdam. Ceturtais studijas viesis ir etnomūziķis, radio balss, pedagogs Ēriks Zeps. 

Lai gan Ēriks atzīst, ka ikdienā gatavo ļoti maz - aprobežojas ar ceptiem kartupeļiem un pelmeņiem, viņš piekrita mūsu izaicinājumam tomēr pamēģināt ko radīt Ziemassvētku galdam. Šoreiz receptes mācīsimies mēs visi!

Pirmā recepte, ko iesakām izmēģināt, ir tāda, kura garšos lielākajai daļai, kas priekšroku dod vistas gaļai. Maiga un garda garša garantēta!

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Cepta vistas fileja ar konservētu kukurūzu

Nepieciešams

  • 2 vistas filejas
  • BONDUELLE konservēta kukurūza
  • Saldais krējums
  • Kokosriekstu piens
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi

Pagatavošana

Vistas fileju apcep uz grila vai plīts, līdz vista kļūst zeltaini brūna, pēc tam nogatavina krāsnī 180 grādos uz aptuveni 10 minūtēm.

Kad vista gatava un porcija salikta, nobeidz ar nedaudz smalki rīvētu citrona miziņu uz filejas.

Konservētu kukurūzu ar visu sulu lej katlā, pievieno saldo krējumu, nedaudz kokosriekstu piena, vāra, līdz kļūst tumīgs, pievieno garšvielas. Pasniedzot apber ar svaigiem sakapātiem zaļumiem.

Nākamā recepte ir teicama uzkoda svētku galdam, kamēr gaidām galveno ēdienu. Zaļo zirnīšu cienītājiem šis būs īsts našķis!

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Konservētu zaļo zirnīšu uzkoda

  • BONDUELLE konservētie zaļie zirnīši
  • Vārīta ola
  • Krējums un vai majonēze
  • Sāls/pipari
  • Ciabatta

Pagatavošana

Zirņiem nolej šķidrumu, ber traukā. Pievieno olu, krējumu un/vai majonēzi, garšvielas. Saspiež visu ar dakšiņu. Gatavo pastu smērē uz maizes.

Ēriks piekrīt, ka zupa ir īpaši gards un veselīgs ēdiens ziemas sezonā, tāpēc ar prieku ķeras pie mūsu trešās receptes!

Raksta foto
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Dārzeņu-kausētā siera zupa

  • 1 iepakojums “Bonduelle” saldēto brokoļu
  • 1 iepakojums “Bonduelle” saldēto dārzeņu pēc izvēles
  • 300 g garneļu
  • Sviests
  • Čili pipars
  • Citronu sula
  • Dilles
  • Ķiploks
  • Sāls

Pagatavošana

Liek vārīties ūdeni. Kad tas uzvārījies, pievieno “Bonduelle” saldētos brokoļus un jebkuru citu saldētu dārzeņu iepakojumu pēc izvēles. Vāra vidējā temperatūrā 7-10 minūtes. Pievieno sāli un kausētu sieru, vāra, līdz tas vienmērīgi izšķīst.

Paralēli verdošā ūdenī ieber garneles, vāra 2 minūtes, tad nolej un atdzesē. Uz pannas izkausē sviestu, apcep tajā novārītās garneles, pievienojot citronu sulu, ķiploku, čili piparu un un sāli. Zupu pasniedz, liekot zupā garneles un pārkaisot ar zaļumiem.

Labu apetīti!

Materiāls tapis sadarbībā ar "Bonduelle".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu