Ēriks Zeps gatavo svētkiem: zaļo zirnīšu uzkoda, vista ar kukurūzu un dārzeņu - kausētā siera zupa
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sadarbībā ar “Bonduelle” piedāvājam jaunu rubriku “Gatavosim ar stāstu”, kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī uzzināt jaunas un gardas receptes jūsu Ziemassvētku galdam. Ceturtais studijas viesis ir etnomūziķis, radio balss, pedagogs Ēriks Zeps.
Lai gan Ēriks atzīst, ka ikdienā gatavo ļoti maz - aprobežojas ar ceptiem kartupeļiem un pelmeņiem, viņš piekrita mūsu izaicinājumam tomēr pamēģināt ko radīt Ziemassvētku galdam. Šoreiz receptes mācīsimies mēs visi!
Pirmā recepte, ko iesakām izmēģināt, ir tāda, kura garšos lielākajai daļai, kas priekšroku dod vistas gaļai. Maiga un garda garša garantēta!
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET
Cepta vistas fileja ar konservētu kukurūzu
Nepieciešams
2 vistas filejas
BONDUELLE konservēta kukurūza
Saldais krējums
Kokosriekstu piens
Sāls
Pipari
Zaļumi
Pagatavošana
Vistas fileju apcep uz grila vai plīts, līdz vista kļūst zeltaini brūna, pēc tam nogatavina krāsnī 180 grādos uz aptuveni 10 minūtēm.
Kad vista gatava un porcija salikta, nobeidz ar nedaudz smalki rīvētu citrona miziņu uz filejas.
Konservētu kukurūzu ar visu sulu lej katlā, pievieno saldo krējumu, nedaudz kokosriekstu piena, vāra, līdz kļūst tumīgs, pievieno garšvielas. Pasniedzot apber ar svaigiem sakapātiem zaļumiem.
Nākamā recepte ir teicama uzkoda svētku galdam, kamēr gaidām galveno ēdienu. Zaļo zirnīšu cienītājiem šis būs īsts našķis!
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET
Konservētu zaļo zirnīšu uzkoda
BONDUELLE konservētie zaļie zirnīši
Vārīta ola
Krējums un vai majonēze
Sāls/pipari
Ciabatta
Pagatavošana
Zirņiem nolej šķidrumu, ber traukā. Pievieno olu, krējumu un/vai majonēzi, garšvielas. Saspiež visu ar dakšiņu. Gatavo pastu smērē uz maizes.
Ēriks piekrīt, ka zupa ir īpaši gards un veselīgs ēdiens ziemas sezonā, tāpēc ar prieku ķeras pie mūsu trešās receptes!
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET
Dārzeņu-kausētā siera zupa
1 iepakojums “Bonduelle” saldēto brokoļu
1 iepakojums “Bonduelle” saldēto dārzeņu pēc izvēles
300 g garneļu
Sviests
Čili pipars
Citronu sula
Dilles
Ķiploks
Sāls
Pagatavošana
Liek vārīties ūdeni. Kad tas uzvārījies, pievieno “Bonduelle” saldētos brokoļus un jebkuru citu saldētu dārzeņu iepakojumu pēc izvēles. Vāra vidējā temperatūrā 7-10 minūtes. Pievieno sāli un kausētu sieru, vāra, līdz tas vienmērīgi izšķīst.
Paralēli verdošā ūdenī ieber garneles, vāra 2 minūtes, tad nolej un atdzesē. Uz pannas izkausē sviestu, apcep tajā novārītās garneles, pievienojot citronu sulu, ķiploku, čili piparu un un sāli. Zupu pasniedz, liekot zupā garneles un pārkaisot ar zaļumiem.