Pašlaik pavadām mājās tik daudz laika kā vēl nekad, un virtuve ir tā telpa, uz kuru “ceļojam” visbiežāk. Lai gatavošana būtu ērtāka un aizņemtu mazāk laika, virtuvē visām lietām ir jābūt savās vietās. Kārtības uzturēšanai reizēm pietiek ar pavisam nelielām izmaiņām un minimālām izmaksām.
IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus dalās padomos, kā pavisam vienkārši un ātri uzlabot savu virtuvi bez kaitējuma ģimenes budžetam.
Risinājumi, kas nemaksā ne nieka
Atbrīvo vietu. Izvērtē kritiski, cik daudz virtuvē ir mantu, kuras tiek izmantotas regulāri? Atbrīvojoties no nevajadzīgā, uzlabosies kārtība, un tas neko nemaksās! Piemēram, ja friteri lieto tikai reizi gadā, varbūt tas nav nepieciešams? Varbūt ir vairāki vienādi virtuves piederumi, bet varētu iztikt ar vienu? Paturi to, ko tiešām lieto, bet pārējo atdod.
Atbrīvo virsmas virtuvē, saliekot mantas atvilktnēs un skapīšos.
Sašķiro piederumus, lai līdzīgie būtu vienuviet, un domā par loģisku sakārtojumu, lai kopā lietotie piederumi būtu tuvu cits citam.
Noslauki un notīri visas virsmas. Varbūt uzreiz nešķiet, ka kārtīga tīrīšana varētu daudz mainīt, bet, ja viss būs pamatīgi uzposts, atšķirība noteikti būs manāma. Tīros skapīšos noteikti negribēsies likt atpakaļ lietas, kuras patiesībā neizmanto, – pirms kaut ko noliec, padomā labi, vai tas tiešām ir vajadzīgs.