"Daudzpusīgie kareivji" - universālā panna un dziļā panna
Kā jau liecina tās nosaukums, universālā panna dažādiem mērķiem var noderēt ik dienas. Vienlaikus, ja ir izšķiršanās par vietu un investīciju, tad tās vietā var iegādāties dziļo pannu.
"Dziļās pannas var pildīt ļoti daudz funkciju - cept un sautēt, vārīt zupu un gatavot mērci. No visa pannu darbu klāsta dziļās pannas nespēj uzcept tikai pankūkas, jo to malas ir pārāk augstas pankūku ērtai apgriešanai," skaidro Giņko.
Ja dziļās pannas rokturis ir noņemams, tad tā iegūst vēl citu funkciju - to var izmantot cepšanai krāsnī. "Šajā situācijā der izvērtēt, kādus ēdienus biežāk gatavojat. Varbūt ir vērts ieguldīt dārgākā dziļā pannā, ko varēsiet izmantot daudzos un dažādos veidos," sacīja Giņko.
Grilpanna - garšas baudu dažādošanai mājās
Grilēšanas vēsture esot meklējama vēl 17.gadsimtā, un tās izcelsmi saista ar aravaki cilts indiāņiem, kas dzīvoja Karību jūras salās un Dienvidamerikā. Viņi savu gatavošanas metodi, kur virs liesmas tika cepta uz nūjām uzsprausta gaļa, sauca "barbacoa". Šo ideju tālāk pārņēma spāņu iekarotāji un cilvēki, kas bija emigrējuši uz Ziemeļamerikas dienvidaustrumiem.
Grilēšana un tajā izmantotie rīki vai izejvielas gadsimtu gaitā attīstījās, līdz mēs esam raduši iespēju panākt grila efektu arī mājas virtuvē.
Galvenā atšķirība starp parastajām cepešpannām un grilpannu ir virsma. Pirmajām tā ir plakana, pēdējām - rievota. Šīs rievas palīdz atdalīt sulas, kas rodas, gatavojot ēdienu, no paša produkta, ko cep uz pannas. Tā ēdiens netiek nedz sautēts, nedz vārīts, bet tieši grilēts. Pēc tam šīs sulas var izmantot mērces pagatavošanai. Turklāt, gatavojot uz grilpannām, būs mazāk tvaika, kas var būt svarīgi, ja virtuve ir neliela.