Garša, ko neaizmirst jaunās māmiņas. Dzemdību nama slavenais sacepums (8)

Raksta foto
Foto: LETA

"Labdien. Vēlos uzzināt, kas nodrošina jauno māmiņu ēdināšanu? Vakar launagā tika pasniegts ļoti garšīgs biezpiena sacepums, un tagad esmu receptes medībās. Paldies!" šī ir viena no Rīgas Dzemdību nama jauno māmiņu rakstītajām vēstulēm. Tā kā par sacepumu vēstules esot saņemtas vairākas, Dzemdību nams izlēma publicēt biezpiena sacepuma recepti!

Dzemdību nama pārstāve "Paldies par labiem vārdiem! Ēdināšanu nodrošina mūsu pašu ēdināšanas komplekss. Tā vadītāja Aļesja atklāja arī gardā sacepuma recepti, kura gan paredzēta 70 personām :)

  • 10 kg biezpiena (9%),
  • 1 l piena (2%),
  • 20 olas,
  • 1/2 kg cukura,
  • dažas šķipsnas sāls,
  • 1/2 kg rozīņu,
  • 1 kg miltu,
  • vanilīna cukurs.

Miltus un vanilīna cukuru kārtīgi samaisa un ievieto cepamtraukā; visu pārklāj ar krējuma/olu maisījumu, lai garšīgāk un smukāk (veidojas spīdīga virsmiņa). Liek līdz 170-180 grādiem uzkarsētā krāsnī un cep aptuveni 40 minūtes."

Labu apetīti!

Kāda māmiņa, kura jau pagatavojusi šo recepti, iesaka: "Tikko pagatavoju pēc dotās receptes - katru sastāvdaļu dalīju ar 20. Gandrīz sanāca - vajadzēja nedaudz vairāk miltu un cukura. Galvenais noteikums - ēst atdzesētu!"

Zem receptes māmiņas dalās atmiņās par saviem iemīļotākajiem ēdieniem, kuri baudīti, atrodoties Rīgas Dzemdību namā: rauga pankūkas, izcilās brokastu biezputras, kukurūzas putra, sulīgās gaļas kotletītes, kartupeļu pankūkas, zivju kotletes, pīrāgs u.c.

Padalies arī savās atmiņās!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu