Dzemdību nama pārstāve "Paldies par labiem vārdiem! Ēdināšanu nodrošina mūsu pašu ēdināšanas komplekss. Tā vadītāja Aļesja atklāja arī gardā sacepuma recepti, kura gan paredzēta 70 personām :)
- 10 kg biezpiena (9%),
- 1 l piena (2%),
- 20 olas,
- 1/2 kg cukura,
- dažas šķipsnas sāls,
- 1/2 kg rozīņu,
- 1 kg miltu,
- vanilīna cukurs.
Miltus un vanilīna cukuru kārtīgi samaisa un ievieto cepamtraukā; visu pārklāj ar krējuma/olu maisījumu, lai garšīgāk un smukāk (veidojas spīdīga virsmiņa). Liek līdz 170-180 grādiem uzkarsētā krāsnī un cep aptuveni 40 minūtes."
Kāda māmiņa, kura jau pagatavojusi šo recepti, iesaka: "Tikko pagatavoju pēc dotās receptes - katru sastāvdaļu dalīju ar 20. Gandrīz sanāca - vajadzēja nedaudz vairāk miltu un cukura. Galvenais noteikums - ēst atdzesētu!"
Zem receptes māmiņas dalās atmiņās par saviem iemīļotākajiem ēdieniem, kuri baudīti, atrodoties Rīgas Dzemdību namā: rauga pankūkas, izcilās brokastu biezputras, kukurūzas putra, sulīgās gaļas kotletītes, kartupeļu pankūkas, zivju kotletes, pīrāgs u.c.
Padalies arī savās atmiņās!